“Ik Toon” gaat heel wat laten zien en horen

Zaterdagmiddag 10 maart lieten veel amateurkunstenaars, in de ruimste zin, zich informeren in het cultureel café De Vijfzinnen. Vanaf 1 juni is er op meer dan 1000 locaties in meer dan 200 gemeenten hun kunsten zien in kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. Ook in Gorinchem en men was dus benieuwd naar de plannen.

Gorinchem roept al haar amateurkunstenaars op om zich tijdens de Maand van de Amateurkunst te laten zien. Diverse presentaties, waarbij Roy Grünewald het praktische gedeelte voor zijn rekening nam gaven een idee van de plannen. Dat belooft veel.

De maand juni zal bol gaan staan van kunst, bedreven door amateurkunstenaars. Er zullen nog nooit vertoonde kunstvormen komen vermengd met reeds in vorige jaren uitgevoerde evenementen.

Onder namen als”Ik Toon”, “Open podium”, “Storytrail”en “Klassiek in de vesting”, zal er van alles te zien en te horen zijn. Op straat schilderen, een flashmob of een Big Band. Je valt van de ene verrassing in de andere. Bandjes, zangers en zangeressen in de Bunker, De Vijfzinnen of de Kruitmagazijnen. Gorkumse muzikanten die live nummers brengen die zij over Gorinchem geschreven hebben. Een verrassende route over de Langendijk waar in winkels verrassende optredens zullen plaats vinden.

Daarnaast evenementen die we al meer zagen: “Het Fortesfestival”, “Culturele route” en “OPEnRAamconcert”. Zo zullen er rond de weekeinden zo’n 10 dagen steeds wat te doen zijn in onze vesting.

Er wordt achter de schermen al heel hard gewerkt aan het slagen van “Ik Toon”, zie de bovenstaande punten als een leidraad waar nog het een en ander aan gewijzigd kan worden.

Maar dat “Ik Toon” ons veel zal vertonen is zeker.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)