De Klussendienst gaat zelfstandig verder

De Klussendienst is vanaf februari 2018 een zelfstandige organisatie. Ze blijft echter samenwerken met Poort 6, Rivas Zorggroep en gemeente Gorinchem. Deze samenwerking is maandag 12 maart bekrachtigd. Met de inzet van de Klussendienst kunnen mensen langer zelfstandig thuis wonen.

Op de foto v.l.n.r.: Herman van Hoeven (Poort6), Marcel van der Priem (Rivas), wethouder Hans Freije (gemeente Gorinchem), Anton Janus (voorzitter De Klussendienst)
De medewerkers van de Klussendienst voeren eenvoudige klussen in en rondom huis uit. Daarnaast heeft de Klussendienst een sociale functie. Medewerkers informeren naar de gezondheid, naar de kinderen en gaan na of mensen voldoende aanspraak hebben. De vrijwilliger van de boodschappendienst brengt mensen niet alleen naar de supermarkt, maar helpt hen bijvoorbeeld ook de boodschappen uit de schappen te halen en let er bij het pinnen op of er niet iemand (ongewenst) mee staat te kijken.
Het voormalig bestuur van vertegenwoordigers van gemeente Gorinchem, Poort6 en Rivas Zorggroep maakt plaats voor een bestuur van vrijwilligers. Deze bestuurswissel is op een later moment dit jaar.
Voor meer informatie over de Klussendienst: www.klussendienstgorinchem.nl.