Bert van Meteren overleden

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)

Bert van Meteren, de vader van het Gorkums Symposium is op 89-jarige leeftijd overleden. In 1974 was hij samen met Ad Dekkers en Marinus Boezem de drijvende kracht achter dit voor Gorinchem unieke evenement. In 2005 was het opnieuw Bert die de stad een tweede Symposium bezorgde.

Bert kon het niet laten. In 2015 kende Gorinchem het derde Symposium.  hij kreeg niet alleen de Symposions voor elkaar. Hij kreeg bij alle drie de Symposiums Beatrix naar Gorinchem. Bij 1 als kroonprinses, bij 2 als Koningin en bij 3 weer als prinses.

Gorinchem en de buitenwijken staan inmiddels vol met kunstwerken. We zullen Bert dus niet snel vergeten. De redacteur/fotograaf van Gorkums Nieuws zal dit zeker niet doen. Hij was bij alle 3 de Symposiums aanwezig en ook bij verschillende plaatsingen van kunstwerken in Gorinchem.

Rust zacht Bert.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)