Streepjes pakken verdienstelijk punt tegen Nivo

Verslag: Patrick Sleeuwenhoek, foto’s: Ronald Tukker

SVW heeft vanmiddag een prima resultaat geboekt tegen runner-up Nivo Sparta (2-2). In de warming-up was er nog een tegenvaller toen Menno Dekker te veel last bleek te hebben van zijn lies maar zijn invaller werd uiteindelijk de man van de wedstrijd aan de zijde van de streepjes.

Na 5 minuten spelen kwam de thuisploeg al op een voorsprong. Een lange bal van achteruit werd door Fitim Meha goed doorgekopt en Jordi Melkert bleef alleen voor keeper Ruud de Groot koel en wipte de bal in de lege goal: 1-0.
Binnen het kwartier hadden de streepjes de voorsprong kunnen verdubbelen toen Hicham Farhou via de kluts de bal voor zijn voeten kreeg maar zijn inzet werd goed gekeerd door de doelman.
Nivo Sparta, wat met veel bewegende spelers SVW probeerde te verrassen, kwamen uit de eerste aanval op gelijke hoogte. Linksback David Ruane mocht de bal voorslingeren en de verdedigers waren Willem Looijen kwijt en die knikte de 1-1 hard binnen wat uiteindelijk ook de ruststand betekende.

Vlak na de rust tikte doelman de Groot een knappe vrije trap van Kenny Lagendijk uit de bovenhoek. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Op de rand van de zestien mocht Maikel van Opijnen aanleggen en schoot beheerst en keurig de 1-2 tegen de touwen.
SVW was niet van slag want het ging meteen weer in de aanval wat op het uur een grote kans opleverde voor Nabil Kadiwahabi, zijn inzet was uiteindelijk te slap om te verontrusten. De aanval er na was wel doeltreffend. Aanvoerder Lagendijk gaf een mooie lange bal die door Jordi Melkert goed werd ingeschat en op identieke wijze als de eerste goal de keeper verschalkte: 2-2.
Hierna was Lagendijk met een vrije trap zelf nog dicht bij een treffer. Mo Nikbakht had een minuut later zijn vizier niet op scherp om doelman Inan te passeren. Toen de klok net op de 90 was beland kopte Nivo Sparta nog een hoekschop voorlangs.

In de 8 minuten blessuretijd die scheidsrechter Deurloo bijtrok werd er niet meer gescoord en pakte SVW net als tegen koploper Almkerk twee weken geleden een knap punt tegen een titelkandidaat.

Volgende week gaat SVW op bezoek bij de nummer 3 Roda Boys. Op Sportpark de Maaskant begint de wedstrijd om 14:30 uur

5 min 1-0 Jordi Melkert
25 min 1-1 Willem Looijen
52 min 1-2 Maikel van Opijnen
64 min 2-2 Jordi Melkert