Roodbroeken op alle fronten beter

De uitwedstrijd in het Westland kon wel eens een moeilijk potje worden, immers : Den Hoorn had de laatste 6 wedstrijden niet verloren. Vier keer winst en tweemaal gelijk. Je zou denken dat ze in een flow zaten. Echter tegen Unitas is dat andere koek. De roodbroeken waren op alle fronten de betere ploeg en zij weten als geen ander het geduld te bewaren om toe te slaan als het moment daar is.

Een kwartet kansen wist Unitas te creëren in de eerste helft en één daarvan was een afgekeurde goal, waarbij de keeper van Den Hoorn opzichtig mistastte en blij mocht zijn dat de scheidsrechter hem in bescherming nam. De andere twee kansen waren voor Pascal van Delden ( in de eerste minuut voorlangs), Daniël Alexander die het doel te hoog koos na een voorbereidende actie van Pascal van Delden en een levensgrote kopkans van Joey Lokasi, die naast ging.

De tactiek van Den Hoorn bestond er uit om veelvuldig de lange bal te spelen, vervolgens het duel te winnen en dan met de verovering van de “tweede” bal gevaarlijk te worden. Als je echter de kopduels zelden wint, dan wordt het moeilijk. Rust 0-0.

In de tweede helft bleek dat het spelletje van Den Hoorn heel veel energie kost en dan blijkt dat het “voetballende” team het uiteindelijk gaat winnen. De onvermijdelijke 0-1 viel in 47e minuut en werd gescoord door Joey Lokasi na en door kopbal van Johnny Tilahun. Unitas beloonde zichzelf voor de tweede keer in de 73e minuut toen, de ingevallen, Fabian van Horssen Pascal van Delden aanspeelde. Hij bediende Armand Selmani met een stiffie en de 0-2 kon worden bijgetekend.

In de 82e minuut was Fabian van Horssen weer prominent aanwezig toen hij Armand Selmani in staat stelde zijn tweede en Unitas’ derde binnen te werken.
Het enige wapenfeit van Den Hoorn was een, in de laatste minuut, van de lijn gehaalde inzet ( Yoesef Pyla) na een corner.

De knappe overwinning van Unitas was zeer verdiend en volgende week gaat de strijd verder thuis tegen VELO op Molenvliet om half 3.

Opstelling : Ruud Verberk, Yoesef Pyla, Esey Kiflom, Yohann Tilahun, Stefan van Hulst, Achraf Chentouf (85. Yosief Ghide), Enis Ulusan ©, Pascal van Delden( 78 Mounir El Ouazizi), Joey Lokasi ( 70 Fabian van Horssen), Armand Selmani, Daniël Alexander .