Orthopedisch chirurgen Beatrixziekenhuis houden voorlichtingsavonden over artrose

De orthopedisch chirurgen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houden met medewerking van de fysiotherapeuten twee voorlichtingsavonden over artrose. De eerste avond vindt plaats op dinsdag 3 april in verpleeghuis Het Gasthuis (zaal Grand Café) in Gorinchem. De tweede avond kunnen bezoekers bijwonen op donderdag 12 april in verpleeghuis Lingesteyn (Grote Zaal) in Leerdam. De avonden duren van 19.30-21.00 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur. De voorlichtingsavonden zijn kosteloos toegankelijk. Iedereen die meer wil weten over artrose en de behandeling ervan is van harte welkom.

Rivas, Maatschap Orthopedie

De orthopedisch chirurgen willen door middel van de voorlichtingsavonden meer bekendheid geven aan de symptomen, diagnostiek en de operatieve behandeling van artrose door middel van een prothese in de schouder, heup, knie en voet. De fysiotherapeuten zullen de niet-operatieve behandelingsmogelijkheden bespreken en ingaan op de nabehandeling na een operatieve ingreep. Bezoekers kunnen de orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten aan vraagtafels hun vragen stellen. Verder zijn er diverse stands met aanvullende informatie aanwezig om te bezoeken.

Praktische informatie

Voorlichtingsavond artrose dinsdag 3 april 

Tijd: van 19.30-21.00 uur
Inloop: vanaf 19.15 uur
Locatie: verpleeghuis Het Gasthuis (zaal Grand Café)
Adres: Banneweg 52 in Gorinchem
Parkeren: tegen betaling in de nabijgelegen parkeergarage

Voorlichtingsavond artrose donderdag 12 april 

Tijd: van 19.30-21.00 uur
Inloop: vanaf 19.15 uur
Locatie: verpleeghuis Lingesteyn (Grote Zaal)
Adres: Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam.
Parkeren: kosteloos op het nabijgelegen parkeerterrein

De voorlichtingsavonden zijn gratis toegankelijk en bestemd voor iedereen die meer wil weten over artrose en de behandeling ervan.

Aanmelden
Belangstellenden worden gevraagd zich van tevoren aan te melden via artroseavond@rivas.nl en daarbij aan te geven met hoeveel personen zij aanwezig zullen zijn.

Artrose
Artrose is een van de meest voorkomende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, waarbij het kraakbeen slijt en ook het bot onder het kraakbeen kan vervormen. De kwaliteit van zowel het kraakbeen als het bot gaat geleidelijk achteruit. Zo’n 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van artrose en deze groep groeit nog steeds.