Internationale vrouwendag

Donderdag was het Internationale vrouwendag. Om die reden hield Podium Gorinchem zaterdag 10 maart een evenement met informatie en ontspanning, speciaal voor vrouwen. De dag stond in het teken van zorg, veiligheid en arbeid. Het evenement was voor alle vrouwen en kinderen uit Gorinchem.
De dag begon om 10.00 uur , maar dat was voor de meeste vrouwen wat te vroeg, Jammer voor de mensen achter de informatie tafels en de workshops.
‘s-Middags werd het gelukkig toch wat drukker, maar toen wethouder Eva Dansen haar openingswoorden uitsprak was het voorste gedeelte van het gebouw groot genoeg. De zaal was helaas nog vrij leeg.
Toen de optredens van de vrouwenkoren, o.a. het Viswijvenkoor uit Woudrichem, werd de grote zaal beter bezet.
Doel van deze dag: een dag speciaal voor vrouwen in het teken van Zorg, Veiligheid en Arbeid. Veel vrouwen krijgen te maken met zorg.  Zorg voor familieleden, kinderen, partner, ouders. Financiële zorgen, problemen op school met kinderen etc. Wat komt er bij kijken en waar kan men terecht.
 

<