Werkzaamheden Groenmarkt en Achter de Kerk

Na een vertraging wegens winterse omstandigheden werd maandag 6 maart gestart met werkzaamheden aan een gedeelte van de Groenmarkt/Achter de Kerk.

Sterk afhankelijk van het weer is de uitvoeringsperiode ongeveer 6 weken. Het werk zal bestaan uit:

  1. Bomen planten in de voorgewerkte plantgaten Achter de Kerk.
  2. Herbestratingswerkzaamheden direct achter ‘t Oude Stadthuys ter hoogte van Grand Café Tax. Eerst plaatst de aannemer een lijngoot voor regenwaterafvoer. Daarna wordt de weg opnieuw bestraat. De herbestratingswerkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en sluiten vervolgens aan op de inrit aan de Krijtstraat.

De herinrichting is nodig om de leef- en woonomgeving te verbeteren. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn aangrenzende woningen en bedrijfspanden altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

Warenmarkt

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft de wekelijkse markt op de Groenmarkt. Dit is in overleg met de marktexploitanten en ondernemers besloten.

Dinsdagmorgen werden de eerste twee bomen aangevoerd. Aannemersbedrijf C-Intra opende de eerder aangelegde plangaten en zette de bomen op hun plaats. Een precies werkje, want de bomen moeten recht staan. Hier was men woensdag nog mee bezig. Donderdag komen de volgende twee bomen. De plangaten liggen hier al voor open.

De herbestratingswerkzaamheden aan de Groenmarkt ter hoogte van Grand Café Tax zijn inmiddels ook begonnen.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)