Heerlijk en gezellig familieconcert Merwe Sinfonietta in de Rehobothkerk

Zaterdag 3 maart gaf het symfonieorkest Merwe Sinfonietta 2 maal een familieconcert in de Rehobothkerk.

Het idee om de voorstelling tweemaal te doen, want zelf bij het tweede concert moesten er stoelen worden bijgezet om alle (groot)ouders en kinderen een plaatsje te geven. Het familieconcert werd ook gegeven om kinderen meer bekend te maken met muziek en met name ook klassieke muziek.

Één van de kinderen, die vooraan op een bankje zaten, zuchtte al snel “Ik vind dit wel een beetje saai.” Dat vond de fotograaf ook, maar die wist dat het orkest nog aan het stemmen was. Toen even later de dirigent (Michiel van Vliet) naar voren kwam en het publiek vertelde dat zij ook betrokken zouden worden bij de muziek en samen met hem even staande moesten oefenen, werd het een dolle boel. ‘Vind je het nu nog saai?” vroeg onze fotograaf aan hem. “Dit was veel leuker.”gaf hij toe.

Daarna begon de uitvoering  waarbij vertelster Mirjam Wolters met haar verhaal de muziek aanvulde. Opeens werd het publiek verrast door 3 jongens die met radiografisch bestuurbare auto’s tijdens de muziek door de kerk renden als onderdeel van het verhaal “The Snowman”.

Daarna kwamen wat voorhistorische dieren voorbij, tot één van de jongens door zijn moeder naar huis werd geroepen voor het eten. Er kwam een gedekte tafel met pannen voor het orkest te staan. Het gezin om de tafel at niet, maar begon muziek te maken door met lepels op de pannen te slaan. Dit bleek het moment voor het publiek te zijn, waarbij de vooraf geleerde handelingen moesten worden verricht. Het werd een hilarisch moment.

Na het eten werd het bedtijd voor de zoon en terwijl hij sliep zag men zijn droom op een scherm. Hierbij veranderde Merwe Sinfonietta in een orkest dat de beelden van de film moest ondersteunen. De droom ging natuurlijk over een Sneeuwpop en je bleef naar het beeld kijken om te zien dat het geluid klopte bij de beelden. Dat bleek geen enkel probleem op te leveren voor de gedreven Michiel van Vliet en zijn enthousiaste orkestleden.

De jongen werd wakker en zijn droom was zo echt geweest, dat ook de sneeuwpop wel echt moest zijn. Samen met vrienden ging hij op zoek en uiterlijkheid vonden zij de “Snowman”. Hij bestond echt.

Het wed dus een verhaal met een goed eind. Michiel van Vliet bedankte het publiek en bood de kinderen om zich tusse de orkestleden te mengen, waarbij zelfs de instrumenten geprobeerd mochten worden.

Merwe Sinfonietta kijkt opnieuw terug op een geslaagd famielieconcert.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)