Doe ook mee met de Gorinchemse Kinderjury 2018! Lees jij graag de nieuwste boeken? Geef je op voor 9 maart

Vanaf 7 maart is het weer zover: dan start de Nederlandse Kinderjury. Iedereen in Nederland van 7 tot en met 12 jaar kan meestemmen op de landelijke favoriet. In Bibliotheek Gorinchem kun je meedoen met de Gorinchemse Kinderjury. Deze jury bepaalt welke boeken in Gorinchem favoriet zijn. De jurybijeenkomsten starten op 15 maart en de Gorinchemse Kinderjury wordt feestelijk afgesloten in de bieb op 19 april.

Gorinchemse Kinderjury
In de periode van de Nederlandse Kinderjury, kun je je dus ook opgeven voor de speciale Gorinchemse Kinderjury. Als jury bepalen jullie welk boek de Gorinchemse Kinderjury prijs wint. Gorinchem Beweegt organiseert samen met de Bibliotheek AanZet zes jurybijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan de juryleden de nieuwste boeken lezen en jureren. Geef je voor 9 maart op als lid van de Gorinchemse Kinderjury, lees zoveel mogelijk spannende boeken uit 2017 en bepaal mee welk boek favoriet is!

De jurybijeenkomsten
De jurybijeenkomsten vinden plaats op donderdag 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april en 12 april, in Bibliotheek Gorinchem. Tijdens de jurybijeenkomsten mag je vertellen wat je van het boek vond, het juryrapport invullen en het boek een rapportcijfer geven. Na zes weken volop lezen (tot half april dus) en bespreken, kijken we samen welk boek het hoogste cijfer heeft gekregen en dus de 1e prijs wint. Er zijn twee leeftijdsgroepen: van 7 tot 9 jaar en van 10 tot 12 jaar. Er zijn dus ook twee hoofdprijzen te verdelen.

We zijn benieuwd wat de Gorinchemse Kinderjury kiest, want er komt natuurlijk ook een landelijke uitslag van de Nederlandse Kinderjury. Deze uitslag wordt in juni bekend gemaakt op de Kinderboekenparade.
Aanmelden voor de Gorinchemse Kinderjury vóór vrijdag 9 maart via www.gorinchembeweegt.nl. Meer informatie over de Kinderjury via www.kinderjury.nl