Historicus Jeroen Koch in Gorinchem

Op zaterdag 10 maart 2018 geeft historicus Jeroen Koch een lezing in het Auditorium van het Gorcums Museum.

U bent tussen 16:00 – 18:00 uur van harte welkom in de boekwinkel aan de Grote Markt 17. Jeroen Koch houdt zich als historicus bezig met politieke en intellectuele geschiedenis vanaf de verlichting. Ook heeft hij een bijzondere belangstelling voor Europese en Amerikaanse literatuur sinds 1850. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht waar hij ook doceert. Koch heeft verschillende boeken gepubliceerd bij Boom. In 2007 verscheen van zijn hand de biografie van Abraham Kuyper.

Zes jaar later, in 2013, verzorgde hij de biografie van Willem I in het kader van de Koningsbiografieën. Dit boek werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs 2014 (longlist), de Prinsjesboekenprijs 2014 en de Erik Hazelhoff Roelfzema biografieprijs 2016 (shortlist). Recent verscheen het boek Oranje in revolutie en oorlog. Een Europese geschiedenis, 1772-1890, wat een synthese is van de drie Koningsbiografieën.

De entree bedraagt 7,50 inclusief een welkomstdrankje. Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit en signeren. U bent van harte welkom. Graag aanmelden via: boekeenboek@gmail.com.