Schoonmaakactie Gorcum Actief slaat aan

De snijdende oostenwind trotserend kwamen er zaterdag toch zo’n veertig deelnemers af op de grote schoonmaakactie langs de rivier van Gorcum Actief. Het resultaat: In een paar uur tijd circa 30 vuilniszakken vol troep dat na het hoge water was achtergebleven.

De deelnemers, jong en oud, trokken vanaf de Dalempoort helemaal tot aan de sluis. ,,Geweldig die inzet van deze Gorcumers,” zegt Everdien Hamann van Gorcum Actief. Er was een korte ontvangst uit de wind in de Dalempoort met koffie en koek en na afloop bracht Erika Bot van kiosk De Vogelkop (in het Lingebos) warme soep en broodjes. ,,Dat ging er wel in na een ochtend uitwaaien en rapen.” Waardlanden zorgde voor knijpers en vuilniszakken.

Op zaterdag 10 maart, tijdens NL Doet, is er weer een schoonmaakactie. Dan gaat het hek naar de Woelse Waard open.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)