Natuurspeeltuin in gebruik genomen

Woensdagmiddag was het goed druk op het terrein aan de Dokter Hiemstralaan gelegen bij de Buurtkamer op huisnummer 77.

Er stond dan ook iets speciaals te gebeuren. Het terrein, waarop men reeds in 1977 begonnen was met de aanleg van een Natuurspeeltuin Stalkaarsen, werd deze middag in gebruik genomen, tijdens en met een feestelijke gebeurtenis.

De aanleg hoort bij de initiatieven van Prachtlint. Kinderen uit de omgeving, soms met hun (groot)ouders waren gekomen om naar de openingswoorden van Plonia Boer, wijkcoördinator gemeente Gorinchem.

Daarnaast waren er twee wethouders aanwezig. Dat waren Eva Dansen (SP) en Arjen Rijsdijk (GL) en ook spraken kort, waarna zij samen en met de hulp van verschillende kinderen de laatste handelingen verrichtten aan het planten van een klimboom. De boom moet nog even wat groeien voor het klimmen kan beginnen.

Maar daarmee was het feest nog niet afgelopen. Er was van alles te doen op de natuurspeeltuin. Er konden “zaadbommetjes” gemaakt worden die daarna op het terrein konden worden gegooid en waar later zeker iets moois uit zal groeien.. Er kon een broedgelegenheid gemaakt worden voor metselbijen, maar ook, boven de vuurkorf, broodjes bakken of popcorn poffen. De gemeente had de trampoline wagen geparkeerd en hier werd graag gebruik van gemaakt. Een grote trekker was ook de waterpomp waarmee men water uit een berg kon pompen, dat daarna naar benden liep. Gewoon een potje voetballen kon ook.

Het stralende weer maakte de middag nog mooier voor iedereen.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)