Digital Handcraft Iconen by Marco van Trigt

Fotografie: Dick Bosch

Donderdagavond werd er in het Hamel museum aan de Kortendijk in Gorinchem een nieuwe expositie geopend met werk van kunstenaar Marco van Trigt.

Een zaal op de begane grond wordt gebruikt om de Iconen van Marco te aan de belangstellen te laten zien.

De opening werd verricht door oud-wethouder Jack Oostrum. Daarna vertelde Marco zelf over zijn werk. Na zijn verhaal konden de aanwezigen de Iconen gaan bekijken en hoorde je alleen maar lovende woorden over de werken Marco.

Van Trigt wil in zijn nieuwe expositie laten zien hoe het samengaan van de oudst bekende technieken zoals het gieten van brons in samenhang met het omarmen van nieuwe technieken zoals printen in 3D een vernieuwing ontstaat van organisch gekromde vlakken die bij voorbaat onmogelijk lijken. Al Marco’s werk is gebaseerd op het samengaan van de cirkel, het vierkant en de rechthoek waarbij door middel van lofting van opengetrokken patronen ruimtelijke werken ontstaan. Tijdens de expositie kunt u zien hoe de 3D printer de basis voor een nieuw kunstwerk print.

Wie is Marco van Trigt ?

Marco van Trigt is een creatieve overlever met een enorme passie om tot vernieuwing te komen en te verbazen. Maar vooral om te mogen vormgeven! Maakt het zichzelf altijd moeilijk, is nooit tevreden en lacht opgelucht als hij het uiteindelijk toch weer voor elkaar krijgt om vervolgens weer aan het volgende in zijn ogen onmogelijke te beginnen. Hij kletst graag gepassioneerd over hoe iets tot stand komt en is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn bescheiden oeuvre verder uit te werken, te vernieuwen en te verbeteren. Hij schuwt hard werken niet en heeft altijd koffie klaar staan voor een ieder die hem op zijn atelier bezoekt.

Hobby’s: schuren, schuren en nog veel meer schuren.

U kunt deze expositie ook gaan bekijken in het Hamel museum. Een mooie gelegenheid om ook eens de rest van, dit nog voor teveel inwoners van Gorinchem onbekende museum te bekijken met de geschiedenis van Hendrick Hamel. En neem dan vooral uw (klein)kinderen mee.

Openingstijden
Woensdag-zaterdag: 12.30-17.00 uur
en tijdens de Culturele route (iedere tweede zondag van de maand)

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)