Wethouder Freije geeft startsein werkzaamheden Nieuw Dalem

Tijdens een bijeenkomst met buurtbewoners en winkeliers heeft wethouder de heer J. Freije het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden rondom winkelcentrum Nieuw Dalem. Dit deed hij door het bestaande kunstwerk te demonteren, waarna het in een vernieuwde vorm teruggeplaatst zal worden.

Luuk Lantinga, directeur Vastgoed bij PLUS Retail: “Samen met de winkeliers en de gemeente Gorinchem zijn we begonnen het winkelcentrum flink te vernieuwen. Het gehele centrum krijgt een moderne uitstraling door nieuwe puien en LED verlichting, veel winkels hebben een nieuwe plek en een geheel nieuw interieur gekregen en eind mei opent de PLUS supermarkt van Elbert van den Doel helemaal vernieuwd haar deuren. Het winkelcentrum heet in de volksmond niet voor niets Hart van Oost. Het vervult een centrale rol in de wijk, met al deze aanpassingen willen we ervoor zorgen dat dit Hart van Oost in de toekomst nog harder gaat kloppen.”

Verbeteringen parkeerterrein
Werkzaamheden aan de voorzijde van het winkelcentrum gaan zorgen voor een betere bereikbaarheid. Er komt een extra uitrit van het parkeerterrein wat de doorstroming ten goede komt. Daarnaast wordt het parkeerterrein efficiënter ingericht waardoor de parkeervakken ruimer worden en er een aantal nieuwe parkeervakken bij komt. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, zal de gemeente ook het parkeerterrein aan de achterzijde renoveren.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)

Kunstwerk
Om het gebied beter toegankelijk te krijgen moet het kunstwerk verplaatst worden. Kunstenares Elly Veelenturf zal het kunstwerk vernieuwen, waarna het een nieuwe plek in het winkelcentrum krijgt.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)

De verwachting is dat de werkzaamheden 30 mei afgerond zijn.