Rudie van Meurs over zijn boek “Een man als Daan” ‘Schrijvers AanZet’

Deze maand is er weer een bijzondere schrijver aanwezig bij ‘Schrijvers AanZet’ in Bibliotheek Gorinchem. Auteur Rudie van Meurs vertelt over zijn boek “Een man als Daan” aangevuld met uniek foto- en beeldmateriaal.

“Een man als Daan” is een bijzonder krachtig levensverhaal van één man, die de geschiedenis van een hele eeuw beleeft en vertelt. Hij woont in Herwijnen aan de Waal, in het land tussen de grote rivieren, dat donker en verlaten is. Daan is leergierig en strijdlustig. Hij groeit op vechtend tegen onrecht. Hij staat op tegen het lokale gezag, is stakingsleider op de steenfabriek. Daan leert anderen ook in verzet te komen en langzaam maar zeker doet het moderne leven zijn intrede in het dorp aan de dijk.

Auteur Rudie van Meurs was de buurman van Daan. Hij werkte als journalist bij Trouw, Vrij Nederland en de VPRO en schreef voor vele andere kranten en tijdschriften. Hij publiceerde tien boeken waarvan er een aantal over het water en het rivierenland gaan.

Benieuwd naar dit bijzondere levensverhaal geïllustreerd met bijzondere beelden?
Kom dan op zaterdagmiddag 17 februari van 15.00 – 16.30 uur naar Bibliotheek Gorinchem! De toegang is €5,-, aanmelden kan via de website debibliotheekaanzet.nl of in de bibliotheek.