Gesprongen waterleiding in de Koningin Emmastraat

Door een gesprongenwaterleiding in de koningin Emmastraat in Gorinchem loopt water richting de kelders van meerdere woningen, brandgangen en zijstraten. Brandweer Gorinchem zet zich samen met Oasen en Steding in om het incident onder controle te krijgen en schade te beperken. @Salvage is gewaarschuwd Voorde schade afhandeling. De straten in de nabije omgeving zijn afgezet.  Het lek ontstond in de ochtend van 5 februari en zorgde vervelend genoeg voor wateroverlast in de straat. De brandweer werd ingeschakeld om het water uit de straat te pompen.

De oorzaak de narigheid was een spontane lekkage in de watertransportleiding van 315 meter en 40 cm. doorsnee, waardoor er al snel veel water in de straat stond. De straten lopen daar behoorlijk schuin af en daarom liep het water naar de huizen. Veel blubber en verzakkingen aan het straatwerk, zo’n 30 woningen liepen waterschade op.
Burgemeester Reinie Melissant kwam ter plaatse om de bewoners met water in hun huis een hart onder riem te steken, schrijft Everdien Hamann op haar facebook. Zelf kwam zij er zonder schade vanaf.  Andere bewoners probeerden met planken en vuilniszaken hun poortje zoveel mogelijk dicht te maken om de schade te beperken.
Nadat het lek gedicht was konden de brandweer en de bewoners aan de slag om straat en woningen weer droog te krijgen.