Eerste nederlaag voor Unitas zondag

Een aantal slimme mensen heeft al in een eerder stadium gezegd: “De datum van de eerste nederlaag komt steeds dichterbij”. Deze filosofen hebben vandaag gelijk gekregen want de roodbroeken liepen tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Nog een cliché : Als je de periodetitel hebt gehaald gaat meestal de eerstvolgende wedstrijd verloren. Ook gebeurd.

Over de wedstrijd : Nieuwerkerk heeft een goed voetballend team met technisch vaardige spelers. Ook in de thuis wedstrijd in Gorinchem imponeerden zij. Vooral in de eerste helft , zoals vandaag. Unitas kreeg moeilijk grip op hun spel, zeker de eerste twintig minuten waarin Nieuwerkerk éénmaal net naast kopte en éénmaal de paal raakte. Bij Unitas was er een volley van Mounir El Ouazizi die net naast vloog. De rust werd gehaald met 0-0.

In de tweede helft had Unitas het betere van het spel. Kon er wat meer aangedrongen worden, maar echte grote kansen kwamen er echter niet. Ook niet aan de andere kant. Op één moment na toen de Unitas defensie verrast werd en Shane van den Engel fraai de 1-0 binnen krulde. Op dat moment tegen de verhouding in. Misschien was Unitas even de concentratie kwijt, nadat er even daarvoor een loepzuivere goal van Pascal van Delden op onverklaarbare wijze werd afgekeurd vanwege buitenspel. De scheidsrechter had eerder de goal al goedgekeurd toen op een verlaat tijdstip de grensrechter ineens met de vlag omhoog stond en de leidsman kennelijk vond dat hij het niet kon maken om zijn assistent niet te steunen.

Dit alles gebeurde een kwartier voor tijd . Unitas heeft het laatste kwartier er alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar helaas niet in. Volgende week een nieuwe kans thuis tegen Olympia.

Opstelling : Ruud Verberk , Yoesef Pyla, Esey Kiflom , Joni Tilahun, Stefan van Hulst, Enis Ulusan ©, Achraf Chentouf, Joey Lokasi, Dani Alexander, Pascal van Delden, Mounir El Ouazizi