Zure nederlaag voor strijdend SVW (verslag & foto's: Ronald Tukker)

In een uitermate spannende wedstrijd, die beide kanten op kon vallen, viel het muntje in de slotminuut goed voor Papendrecht. De thuisclub was het meest gelukkig in een meeslepend voetbalgevecht op een loodzware grasmat, die door de vele regen en natte sneeuw flink wat tikken te verduren had gehad de afgelopen tijd en ook vanmiddag nog. Het fel strijdende SVW bleef onterecht met lege handen achter.

In de 5e minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor de streepjes. Fitim Meha kon vanaf de linkerflank alleen op doelman Kurpershoek af, maar zag zijn schot gestuit worden door de doelman. Na een kwartier spelen was het de beurt aan Papendrecht. Rick Molenaar kon van dichtbij inzetten, maar kwam de sterk keepende SVW-doelman Onur Inan op zijn pad tegen. Op het zware veld waren de kansen spaarzaam. Na precies een half uur leed Hicham Farhou balverlies, waarna Jay Luciano in volle sprint richting doel kon en doeltreffend afrondde, 1-0.

Na rust ontspon zich een boeiend voetbal’gevecht’, mede door de uitstekende leiding van de talentvolle arbiter Ben Sallam, die continu kort op het spel zat en een foutloze wedstrijd floot. Papendrecht was de betere ploeg in het eerste kwartier naar rust, maar SVW knokte zich terug in de wedstrijd en wist de weg naar voren weer te hervinden. Het leidde tot een prachtige goal van Menno Dekker, die op rechts op avontuur ging, wat verdedigers omspeelde, tegen de achterlijn in een bijna kansloze positie verzeild raakte, maar de bal toch nog hard en hoog richting het doel te jagen. Via de onderkant van de lat vloog de bal binnen, 1-1. Vijf minuten voor tijd maakte Yasar Canta zijn competitiedebuut in SVW 1. Aan beide kanten van het veld werden de ruimtes steeds groter en golfde het spel op en neer. Uiteindelijk was het Papendrecht, dat aan het langste eind trok. Uit een hoekschop viel de bal voor de voeten van invaller Jelle Baan, die van dichtbij de trekker overhaalde, 2-1.

Een domper. Echter, met dit spel hoeven de streepjes zeker niet te wanhopen en zullen ze zeker nog punten gaan pakken. Mogelijk al in de degradatiekraker tegen Hardinxveld op 17 februari. De aftrap van SVW – Hardinxveld is om 14.30 op sportpark Molenburg.

Zaterdag 3 februari 2018
Papendrecht – SVW 2-1 (1-0)
30. Jay Luciano 1-0
68. Menno Dekker 1-1
90. Jelle Baan 2-1

Foto’s: Ronald Tukker