Schrijvers AanZet: Rudie van Meurs Bibliotheek Gorinchem

Deze maand weer een bijzondere schrijver bij Schrijvers AanZet in bibliotheek Gorinchem. Auteur Rudie van Meurs vertelt over zijn boek Een man als Daan aangevuld met uniek foto- en beeldmateriaal.

Een man als Daan is een buitengewoon krachtig levensverhaal van één man, die de geschiedenis van een hele eeuw beleeft en vertelt. Daan maakte in het rivierenlandschap van Herwijnen een eeuw vol veranderingen mee. Grote armoede in z’n jeugd, stakingsleider op de steenfabriek en twee oorlogen. Langzaam maar zeker doet het moderne leven zijn intrede in het dorp aan de dijk.

Auteur Rudie van Meurs was de buurman van Daan. Hij werkte als journalist bij Trouw, Vrij Nederland en de VPRO en schreef voor vele andere kranten en tijdschriften. Hij publiceerde tien boeken waarvan er een aantal over het water en het Rivierenland gaan.

Benieuwd naar dit bijzondere levensverhaal geïllustreerd met historische beelden?  Kom dan op zaterdagmiddag 17 februari naar bibliotheek Gorinchem!

Praktische informatie
Datum: zaterdag 17 februari
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Bibliotheek Gorinchem
Toegang: Leden €5,- | niet-leden 7,50,-