Opnieuw gelijk spel voor GJS

Opnieuw behaalde GJS een gelijkspel tegen een club uit de top drie. Was het vorige week thuis tegen DTS’35 Ede (de nummer twee) een 1-1 gelijkspel nu was het uit tegen nummer drie (en winnaar van de eerste periode) Montfoort een 3-3 gelijkspel. Naast het feit dat GJS in 2018 nog ongeslagen is hierdoor, betekende dit gelijkspel tevens het eerste punt in een uitwedstrijd.

Omdat bij Montfoort tijdens de storm het dak van de kantine was gewaaid en door eigen mensen de kantine heel snel waterdicht was gemaakt door zeil, trakteerde de verzekering REAAL iedereen op een broodje kroket of frikandel. Na de wedstrijd werden de spelers en de staf van GJS1 getrakteerd op een schaal bittergarnituur. Dit resulteerde in een spontaan feest en veel gezang in de kantine door de GJS selectie.

GJS begon sterk, maar het eerste werk was voor keeper Raymon de Haan die een afstandsschot uit de kruising tikte. Maar hierna zorgde GJS in twee minuten tijd (12e en 14e minuut) voor twee doelpunten. Eerst was het Jan Paul Nieuwersteeg die tegen keeper Robin Vianen aanschoot en vervolgens hard via de handen van de keeper binnenschoot. Daarna was het Quincy Bartens die de hard in de kruising joeg. Drie minuten later had Jan Paul Nieuwersteeg de 0-3 op zijn schoen, maar de keeper redde. Vervolgens nam de thuisclub het heft in handen. Joey van Ede zorgde met een kopbal voor 1-2 toen Raymon onder de bal doorging, vervolgens stopte Raymon de Haan een afstandsschot, maar in de 37e minuut zorgde Eddy Vorm voor de gelijkmaker toen hij de bal per ongeluk via een verdediger van GJS voor zijn schoen kreeg en de bal in de uiterste hoek schoot. Kort voor rust mocht Niels Hofman nog een vrije trap nemen. Hij legde de bal op het hoofd van Sjors Hendriks, maar die kopte in handen van de keeper. Ruststand dus 2-2.

Direct na rust kopte verdediger Don Mimpen een vrije trap keurig achter Raymon de Haan, 3-2 dus. GJS leek rijp voor de slacht, maar herstelde zich en het spel golfde op en neer, zonder echte kansen. Na ruim 25 minuten bracht trainer Cees Lagendijk Nordin el Hassani en Youri Bos in het veld voor Jan Paul Nieuwersteeg en Joey van der Wal. Oom en neef (Ruud en Youri Bos) stonden nu dus samen in het veld, een wens die Ruud in de presentatiegids van GJS had uitgesproken. Korte tijd later kwam Roy Stuiver nog in het veld voor Sereno Latuhihin. Nadat een verdediger van GJS nog een bal van de lijn had gehaald, werd het in de extra tijd toch nog gelijk. Quincy Bartens plaatste een corner goed voor het doel en Ruud Bos kopte de bal keurig in de verre hoek, 3-3. Bijna ging het nog mis toen een verre bal over de verdediging van GJS ging en een speler van de thuisclub de bal ineens op zijn slof nam, maar gelukkig over het doel. Over de hele wedstrijd genomen was een gelijkspel de juiste verhouding. Scheidsrechter Ron Collé en zijn twee neutrale assistenten (Levens en Witsiers) hadden het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd.

Komende zaterdag is er vanwege carnaval geen programma en over veertien dagen moet GJS uit naar koploper DUNO D in Doorwerth.