Gorinchems Seniorencafé gaat 2 februari 2018 van start

Na een oproep van Arie van Hoven in de “Stad Gorinchem” kwamen rond de 15 personen naar de eerste vergadering. Vrijwilligers, mantelzorgers en mensen uit de zorg, iedereen zag de noodzaak van een leuke ontmoetingsplek in Gorinchem in.

Een plaats in Gorinchem waar je op een ontspannen manier een (gratis) kopje koffie kunt drinken en een praatje kunt maken. Maar ook om een spelletje te spelen of tips te delen. Wil je liever leren poolen, bridgen of breien, leren omgaan met een mobieltje of tablet, dat behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Zoek je iemand die af en toe met je meegaat naar een doktersbezoek of iemand om mee te wandelen, dan is dit de ontmoetingsplek. Tijdens de koffie is alles bespreekbaar!

We starten vrijdagmorgen 2 februari en het is de bedoeling dat we iedere maandag en vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur open zijn.
De entree en de koffie of thee zijn gratis, voor de koek wordt een kleine bijdrage gevraagd.

De mantelzorgconsulent zal ook aanwezig zijn op de opening op vrijdag 2 februari a.s. Het is de bedoeling dat zij iedere eerste maandag van de maand in The Mall (Burgstraat 37) aanwezig is.
Vragen over hoe je zolang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen, of waar je terecht kunt voor een aanvraag omtrent huishoudelijke hulp of een WMO voorziening, enz. enz. kunnen dan ook gesteld worden.
Dus mantelzorgers schroom niet en loop gezellig binnen.

De gezelligheid staat nl. voorop, niets is verplicht. Dus kom, ontmoet oude of nieuwe vrienden en laat je verrassen.

Mocht je zin hebben om als vrijwilliger mee te helpen, om de eenzaamheid in en om Gorinchem te verdrijven. Meld je dan aan bij Arie van Hoven, fruittrees@hotmail.com of via 06-11057266 of 0183-581545