Meerkerk doet goede zaken in degradatiekraker verslag & foto's: Ronald Tukker

Een dag na de emotioneel geladen erewedstrijd voor Joop de Vries stond SVW tegen Meerkerk voor de taak om de eerste zege van het seizoen te boeken. Met interim-trainer Cees Trapman en assistent Peter den Boef op de bank, deden de streepjes hun stinkende best, maar zagen na 90 minuten dat Meerkerk scherper en beter was in de afronding: 0-3.

Al in de 11e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Floren Streefkerk wist de verre hoek te vinden, 0-1. Het was de start die SVW zich juist niet wenste. De streepjes konden maar moeilijk hun draai vinden in de rommelige en kwalitatief matige wedstrijd. Beide teams leden veel balverlies en oogden erg nerveus, typerend voor een degradatiekraker als deze. In de 45e minuut was aanvoerder Kenny Lagendijk nog wel dichtbij de gelijkmaker. Een prima vrije trap krulde hij net over de kruising.

Na rust gooide Meerkerk de wedstrijd al snel in het slot. Na een inschattingsfout aan SVW-zijde werd de bal vanaf de rechterflank breed gelegd op Youri van Blanken, die de bal eenvoudig in het lege doel kon tikken, 0-2. Een kwartier voor tijd ging een Meerkerk-speler over de knie bij doelman Onur Inan. Arbiter De Jong kon niets anders dan een strafschop toekennen. Het was een koud kunstje voor Youri van Blanken, 0-3.

Volgende week zal SVW aantreden in en tegen Papendrecht. De aftrap in Papendrecht is om 14.30 uur.

Zaterdag 27 januari 2018
SVW – Meerkerk 0-3 (0-1)
11. Floren Streefkerk 0-1

48. Youri van Blanken 0-2
77. Youri van Blanken (strafschop) 0-3