GJS – DTS’35 Ede 1-1

Vóór de wedstrijd zou iedereen bij GJS voor dit resultaat tegen de nummer twee van de ranglijst hebben getekend, maar als er één keer een kans was geweest om van een hooggeplaatste ploeg te winnen dan was het wel vandaag tegen DTS’35 Ede.

GJS speelde enthousiast tegen een individueel beter DTS’35 Ede, speelde compact en gaf weinig kansen weg. De beste kansen waren in het eerste kwartier voor GJS, maar keeper Robin Franken bleef overeind, soms geholpen door verdedigers op de doellijn. De gasten waren twee keer gevaarlijk. Eerst redde Raymon de Haan op een schot van Anouar Tmim en later ketste een afstandsschot van dezelfde speler op de paal. GJS bleef de betere kansen krijgen en kwam in de 37e minuut verdiend op voorsprong toen Quincy Bartens keurig binnen kopte. Een minuut later pakte Raymon de Haan een schot klemvast. Ruststand dus 1-0.

Na de rust leek GJS al snel op 2-0 te komen, toen Quincy Bartens een voorzet van Lorenzo Agnoli keurig binnen tikte, maar helaas werd de treffer wegens buitenspel geannuleerd. Kort hierna een goede actie van Jan Paul Nieuwersteeg, maar zijn voorzet werd van de lijn gehaald en weer even later kreeg Ruud Bos de bal voor zijn verkeerde voet zodat hij de bal niet goed kon controleren en de verdediging kon opruimen. Dit resulteerde in een gevaarlijke tegenaanval, maar in vrijstaande positie werd de bal over het doel geschoten. Na ruim een uur spelen zette Joey van de Wal een sliding in, maar was net te laat zodat hij een speler raakte. Scheidsrechter Kuijntjes die overal bovenop stond, legde de bal op de stip. Jasper Verstraten schoot de bal onberispelijk binnen. Hierna kregen beide ploegen nog mogelijkheden voor een winnende treffer, maar deze kwam er niet. Wel werd Sil Buitema van DTS’35 Ede kort voor tijd met twee keer geel van het veld gestuurd. Kort hiervoor wilden de gasten nog een strafschop voor een overtreding in het strafschopgebied, maar de uitstekend leidende scheidsrechter stond opnieuw bovenop de situatie en liet doorspelen. In de 89e minuut kopte Ruud Bos een voorzet uit een vrije trap van Niels Hofman net voor het doel langs. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Rest nog te vermelden dat in de 76e minuut Nordin el Hassani in het veld kwam voor Jan Paul Nieuwersteeg.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen nummer drie van de ranglijst, Montfoort, op het programma. In de eerste wedstrijd van de competitie verloor GJS op eigen veld met 1-2 en had toen na de rust zeker kansen op een beter resultaat gehad. Als GJS met dezelfde inzet als tegen DTS’35 Ede blijft spelen, zullen er zeker nog wel punten worden behaald.