Sssst! De tijger slaapt Meesterverteller Roy vertelt

Zaterdagochtend, 27 januari, werd in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2018 een feestelijk Voorleesontbijt gegeven in de bibliotheek.

Een groot aantal ouders had hun kinderen van 2 t/m 5 jaar opgegeven. Op de tafels lagen heerlijke tijgerbroodjes klaar waar de kinderen van smulden. De Limonadebrigade zorgde ervoor dat er knutselactiviteiten waren en er was een mevrouw die de kinderen die dat wilden schminkten. Meestal werd dit een poes. Het thema was immers het verhaal Sssst! De tijger slaapt, dat na het eten door meester verteller Roy Grünewald voorgelezen zou worden.

Dit voorlezen werd een succes. Roy vertelde eert twee korte verhalen over tijgers die in poezen werden veranderd en de witte tijger Sheba. De kinderen hingen aan zijn lippen en, het was op Roy na, muisstil. Daarna kwam het boek met plaatjes aan de beurt waarbij Roy de kinderen steeds opdrachten gaf om verschillende dieren langs een slapende tijger te krijgen. Er werd geblazen, gesprongen en gezongen door de kinderen bij het spannende verhaal dat goed eindigde met de verjaardag van Tijger, waar alle dieren bij mochten zijn.

Het werd een zeer geslaagde ochtend.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)