Wie strijden er om de titel “Troeteldier van Gorinchem”?

Op de facebookpagina van het Natuurcentrum kon u tot 12 januari stemmen op de 10 dieren die strijden om de titel ‘’Troeteldier van Gorinchem’’. Het Natuurcentrum heeft besloten niet vijf maar zes dieren door te laten gaan naar de finale. Tijdens deze eerste stemmingsronde zijn de volgende zes diersoorten genomineerd voor de finale: laatvlieger, egel, gehoornde metselbij, huismus, de ijsvogel en de kleine watersalamander. Mensen konden ook andere diersoorten voordragen dan de voorgestelde diersoorten door het Natuurcentrum. Enkele mensen gaven aan graag de bliek te willen nomineren en dat begrijpen we volledig! Helaas geven de experts aan dat men niet veel kan doen om de bliek te vertroetelen, daarom dingt de bliek niet mee naar de finaleplaats.

In de komende weken strijden de genomineerde diersoorten om de titel van Troeteldier van Gorinchem. Basisscholen uit Gorinchem ontvangen vanaf begin februari gratis lesbrieven over de genomineerde dieren. De Fietskoerier verspreid deze brieven langs de scholen. Nieuwsgierig naar deze lesbrieven? Het Natuurcentrum publiceert deze lesbrieven tweewekelijks op haar facebookpagina.

Van 15 tot en met 30 april is de finale van de Troeteldierverkiezing. Stemmen kan weer op de facebookpagina van het Natuurcentrum door een van de zes dierfoto`s te liken

(www.facebook.com/natuurcentrumgorinchem).

Op Tweede Pinksterdag, 21 mei, tijdens de Lente doe dag van het Natuurcentrum, vindt de bekendmaking van het Troeteldier van Gorinchem plaats. Iedereen is van harte welkom op deze Lente doe dag.

En wat wint het Troeteldier? Het Natuurcentrum, gemeente Gorinchem en Gorcum Natuurlijk Groen gaan de winnaar samen met u vertroetelen. We inspireren u graag over de hulp die u het winnende dier kunt bieden. Tijdens de Lente doe dag maken we gezamenlijk iets dat de winnaar helpt. Maken we een bijenhotel, een egelhuis of een vogelnestkastje of iets heel anders? Wij zijn zo benieuwd naar welk dier we gaan helpen! Ook drukken we foto’s van het winnende dier af op diverse leuke producten, een mok, een agenda, of een kalender, kom het bekijken tijdens de Lente doe dag!