Cursus ‘Sportief afvallen’ weer van start

De cursus Sportief afvallen gaat op vrijdag 26 januari weer van start in Gorinchem. De deelnemers gaan gedurende twaalf weken aan de slag met voeding en beweging. Dat doen ze onder deskundige begeleiding van een diëtist en beweegcoach van Rivas Zorggroep. Zij helpen de deelnemers hun doel te behalen.

Metingen en begeleiding
‘Door een combinatie van de juiste voeding met voldoende beweging vallen de deelnemers af, verbeteren ze hun conditie en voelen zij zich in het algemeen veel fitter’, aldus Marko Luksen, beweegadviseur bij Rivas. ‘In voorgaande edities waren er deelnemers die wel 10 kilo verloren.’ Om de resultaten inzichtelijk te maken, meten ze aan het begin en einde van de cursus onder andere hun vetpercentage, spiermassa en bloeddruk. Verder kijken ze naar hun voedings- en beweegpatroon.

Van de diëtist van Rivas krijgen de deelnemers praktische tips en adviezen over gezonde voeding. Dat gebeurt tijdens zes interactieve workshops. Daarnaast komen de deelnemers wekelijks in beweging tijdens de beweegsessies met de beweegcoach. ‘Het mooie aan deze cursus is dat iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. Iedereen krijgt een passend programma’.

Proteïnedieet
Om de weg naar een gezonde leefstijl een impuls te geven, kunnen de deelnemers tijdens de cursus het proteïnedieet volgen. Dat betekent dat ze het ontbijt en de lunch vervangen door een shake. Zo voorkomen ze een hongergevoel en kunnen ze ’s avonds gewoon mee-eten met de warme maaltijd.

Informatie en aanmelden
De cursus Sportief afvallen begint op vrijdag 26 januari en de beweegsessies vinden plaats van 18.30 uur tot 19.30 uur in Gorinchem. Deelname aan deze cursus kost € 219,- per persoon (inclusief alle metingen, workshops en beweegsessies).

Kiest u aanvullend voor het proteïnedieet dan bedragen de kosten € 319,- per persoon.

Deelnemen is alleen mogelijk na aanmelden via:

  • het secretariaat van het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via telefoonnummer (0183) 64 43 40. Dit kan op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur;
  • e-mail: vodi@rivas.nl.