Hoge Brug langer afgesloten

De schade aan de Hoge Brug in Gorinchem is groter dan eerder ingeschat. De reparatiewerkzaamheden duren nog zeker tot 1 februari 2018. Deze periode is de Hoge Brug afgesloten voor weg- en scheepvaartverkeer. Het wegverkeer kan via de Korte Brug de binnenstad bereiken.

De Kanselpoortweg is vanaf de Korte Brug dan tijdelijk een doodlopende weg. De parkeervakken en La Caponnière aan de Kanselpoortweg blijven gewoon bereikbaar. Scheepvaartverkeer wordt op de hoogte gebracht via het Scheepsjournaal.


Schade
Vorige week is Hoge Brug aangevaren en heeft de brug zichtbare schade aan het leuningwerk. Uit onderzoek blijkt dat het gehele val (het beweegbare weggedeelte van de brug) 4 millimeter is verschoven, evenals de lagers van de draaipunten die de werking van de brug versoepelen. Ook heeft de linker oplegging (bevestiging van de brug met de ondergrond) schade. Op dit moment is niet meer informatie over de schade en herstelwerkzaamheden bekend.