Zevenklapper SV Capelle tegen dramatisch SVW verslag & foto's: Ronald Tukker

SVW liet zich in het oefenduel met 3e klasser SV Capelle van zijn slechtste kant zien. Het kreeg zeven tegendoelpunten te verwerken, zag al binnen tien minuten een speler met rood naar de kant gestuurd worden en de onderlinge acceptatie was ver te zoeken bij de streepjes.

SV Capelle kwam al na drie minuten op voorsprong. Vedad Hadzic krulde een vrije trap in de verre hoek langs doelman Pascal Jonker, 1-0. Vijf minuten later werd verdediger Jordi Melkert met rood naar de kant gestuurd. Van de arbiter mocht SVW wel een speler vanaf de bank brengen, zodat de ploeg met elf verder kon voetballen. Binnen het kwartier lag de 2-0 er al in. De defensie van SVW kreeg de bal maar niet weg, waarna Quinten van Caem het cadeautje uitpakte en de 2-0 in de korte hoek binnen schoot. SVW liet zich zien in de 19e minuut, toen Nabil Kadiwahabi van dichtbij een grote kans kreeg, maar zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Vlak voor rust toucheerde de thuisclub eerst de lat, waarna het in de 43e minuut wel weer raak was. Davey van Balkom profiteerde, nadat de bal hem via een tegenstander op een presenteerblaadje was aangereikt, 3-0.

Na rust kwam er een druk pratend SVW de kleedkamer uit wandelen, maar de woorden werden niet omgezet in daden. Binnen enkele minuten scoorde Vedad Hadzic de 4-0, even later gevolgd door een prachtig doelpunt van Jimmy Moonen, 5-0. SVW liet zich aanvallend nog gelden via twee doelpunten vlak na elkaar. In de 66e minuut gleed Nabil Kadiwahabi een voorzet vanaf links binnen, 5-1. Even later schoot Sam Muilenburg de bal vanaf de linkerflank in de verre hoek keurig binnen, 5-2. Vedad Hadzic (6-2) en Serhan Eyupoglu (7-2 uit een strafschop, een ouderwetse ‘Panenka’) maakten het Capellense feest compleet.

Volgende week speelt SVW thuis tegen Meerkerk voor de competitie. De aftrap is om 14.30 uur.

Zaterdag 20 januari 2018
SV Capelle – SVW 7-2 (3-0)
3. Vedad Hadzic 1-0

15. Quinten van Caem 2-0
43. Davey van Balkom 3-0
51. Vedad Hadzic 4-0
60. Jimmy Moonen 5-0
66. Nabil Kadiwahabi 5-1
74. Sam Muilenburg 5-2
80. Vedad Hadzic 6-2
83. Serhan Eyupoglu (strafschop) 7-2

8. Rode kaart: Jordi Melkert (SVW)

Foto’s en verslag: Ronald Tukker