“MASAI” Nienke Nasserian Nillesen in Peeriscoop, zondag 4 febr. 16.00 uur

In M A S A I vertelt de Nederlands-Tanzaniaanse klassieke muziek-theatermaakster Nienke Nasserian Nillesen over haar familie in Tanzania. Over haar band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar 32 broertjes en zusjes. Persoonlijke verhalen wisselt zij af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een reis naar Tanzania, een verhaal over familie, gemis, communicatie en het allesomvattende thema: cultuurverschil.

We leven in een tijd waarin veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Hoe gaan we met deze verschillen om en hoe belangrijk zijn ze nou eigenlijk? In deze indrukwekkende voorstelling toont Nienke de vele grappige en ontroerende situaties die door verschil in afkomst kunnen ontstaan. Nienke: Ondanks dat ik met een groot deel van mijn familie lastig kan communiceren vanwege de taalbarrière, voel ik door te dansen, zingen en springen een grote connectie.

De voorstelling MASAI heeft in 2016 de Fontys entreeprijs gewonnen tijdens Festival Boulevard. Uit het juryrapport: ‘Wat vooral opvalt is hoe gemakkelijk Nienke de zaal voor zich weet in te nemen. Haar aanwezigheid op de vloer straalt vertrouwen uit in de kracht van het verhaal dat ze vertelt. Ze vertelt en zingt met een pure energie en een glimlach. […] Qua intentie, persoonlijkheid en de oorspronkelijkheid van haar verhaal en keuzes weet ze haar publiek te pakken van begin tot einde.’

Website:
www.nienkenasserian.com

Entreeprijs is inclusief een consumptie, hiervoor ontvangt u een consumptiemunt aan de kassa.
De foyer en kassa zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.