Start bouw hotel Buiten de Waterpoort

De bouw van het hotel op de locatie Buiten de Waterpoort is gestart. Desondanks worden via sociale media veel onjuistheden over de stand van zaken gecommuniceerd. Dit betreurt de gemeente zeer.
 
Vergunningen verleend
Wethouder Rijsdijk bevestigt namens de gemeente Gorinchem dat de benodigde vergunningen door zowel de gemeente als Waterschap Rivierenland en Rijkswaterstaat verleend zijn. Ook is er toestemming gegeven om tijdens het stormseizoen te starten met de bouw van het hotel.
 
Geen overtreding; bouw ligt niet stil
Vanwege telefonische reacties van particulieren is een inspecteur van Rijkswaterstaat vanmorgen (17 januari 2018) op de locatie geweest. Hij trof geen overtredingen aan. De bouw ligt niet stil, want daar is geen reden voor. De eigenaar van het hotel, Berry Voet, is ook niet in gesprek met de gemeente over een andere locatie om het hotel te bouwen. Hij bevestigt dat hetgeen via de sociale media over hem, de bouw en de gemeente wordt verspreid, aparte leugens zijn: “Ik heb Johannes van Camp gesproken, maar hij verdraait mijn woorden, citeert mij verkeerd en verspreidt daarmee leugens.”
 
De gemeente Gorinchem brengt informatie over de bouw van het hotel naar buiten via Facebook, Twitter en www.gorinchem.nl. Houd deze mediakanalen in de gaten voor de meest recente en feitelijke informatie.
© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)