Streepjes met nieuw elan naar ruime zege op Sleeuwijk verslag & foto's: Ronald Tukker

De streepjes hadden vandaag geen kind aan Sleeuwijk en pakten de eerste (oefen)zege sinds 29 augustus 2017. In een vermakelijke wedstrijd liet de thuisclub fris en aanvallend voetbal zien, waar de Roefbewoners geen antwoord op hadden.
Het eerste half uur kon Sleeuwijk het allemaal nog wel aardig bijbenen. De wedstrijd was in die fase redelijk in evenwicht en doelkansen waren er aan beide kanten niet te noteren, al had SVW ook toen al een veldoverwicht. Na een klein half uur brak Menno Dekker op rechts door en zag zijn inzet net voorlangs gaan. Na dit waarschuwingsschot kwam SVW steeds beter in zijn spel. In de 38e minuut bekroonde Hicham Farhou dit met de 1-0. Farhou speelde zichzelf vrij en schoot hoog en hard te openingstreffer in de touwen. Vlak voor rust kon Jordi Melkert de voorsprong nog verdubbelen, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

De tweede helft bood minder spektakel, maar wel meer doelpunten. Al snel wist Emre Gulpinar het net te vinden. In de 52e minuut kwam hij door op links en schoot de bal in de verre hoek binnen, 2-0. In de loop van de tweede helft wisselde met name SVW er lustig op los. Sleeuwijk kon geen vuist maken en de streepjes bleven de aanval zoeken. In de slotminuut scoorde Jordi Melkert dan toch de treffer, waar hij voor rust al naar op zoek was geweest, 3-0.

Volgende week zaterdag zal SVW aantreden in en tegen SV Capelle, waar Frans Ceton voorheen hoofdtrainer was. De ploeg uit Sprang-Capelle staat momenteel 2e in de 3e klasse D. De aftrap bij SV Capelle – SVW is om 14.30 uur.

Zaterdag 13 januari 2018
SVW – Sleeuwijk 3-0 (1-0)
38. Hicham Farhou 1-0
52. Emre Gulpinar 2-0
90. Jordi Melkert 3-0