Merwede bij Gorinchem bereikt hoogste stand

Gorkums Nieuws is al een paar dagen Buiten de Waterpoort te vinden. In de gaten houden hoe hoog het deze keer is. Iedere dag kwam er wel een stukje bij en volgens de berichten zou op donderdag het hoogste punt bereikt worden.

bij controle op donderdagmorgen viel dat wel mee. Iets hoger, maar bij een hoogste punt verwacht je meer. Gelukkig kwam er een auto van het Waterschap Rivierenland met controleur de toestand bekijken. Zij hielpen de fotograaf graag. Allerlei schema’s met getijden werden op de computer erbij gehaald. Samen werden ze het eens dat het beste rond 14.30 uur de foto’s gemaakt konden worden. Het water zou nog zo’n 10 centimeter stijgen volgens de berekeningen.

Bij de sportschool aan het strand heeft men voor de zekerheid de wacht gehouden in de nacht van woensdag op donderdag. Het water kwam dichtbij, maar er hoefde geen maatregelen te nemen.

Rond 14.30 uur was de fotograaf paraat op de Dalemsedijk en Buiten de Waterpoort en maakte de volgende foto’s en video. Het blijft indrukwekkend.

© Foto/video: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)