Groepsaankoop isolatie in gemeente Gorinchem

In opdracht van de gemeente start het Regionaal Energieloket in januari 2018 met een groepsaankoop isolatie. Door mee te doen met deze groepsaankoop profiteren bewoners van gunstige prijzen voor isolatiemaatregelen, zoals vloer- of spouwmuurisolatie. Als onafhankelijke partij heeft het Regionaal Energieloket de beste deal geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit en afstand tot Gorinchem.
Wethouder Rijsdijk: ‘Ruim de helft van de woningen in gemeente Gorinchem is nog niet goed geïsoleerd. Dat is een gemiste kans, want goede woningisolatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort en een beter klimaat. We hebben het Regionaal Energieloket opdracht gegeven voor een aankoopactie isolatie. Met deze actie willen we onze inwoners de kans geven hun huis te isoleren tegen een gunstige prijs.’
Extra inkoopvoordeel
Met de groepsaankoop isolatie krijgen inwoners van Gorinchem extra inkoopvoordeel op het isoleren van hun woning.
  • De actieprijzen zijn erg scherp met een gemiddelde korting tussen de 10% en de 15%. Dat komt doordat in één keer een groot aantal woningen geïsoleerd wordt. De leverancier profiteert hiervan en kan het werk efficiënt uitvoeren.
  • Een isolatiebedrijf uit de regio isoleert de woningen. Deze kent de wijken het beste en wanneer een woningeigenaar zich inschrijft, kan het bedrijf snel langskomen voor een vrijblijvend maatwerkgesprek.
Vrijblijvend inschrijven
Inwoners kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop via go.regionaalenergieloket.nl/alblasserwaard-isolatie (zonder www). LET OP: De inschrijving sluit op 28 februari 2018.
  • Na inschrijving ontvangt men een informatiepakket met alle details en een digitale link om een maatwerkgesprek in te plannen;
  • Kort na het maatwerkgesprek stelt het isolatiebedrijf een offerte op voor de juiste isolatiemaatregelen;
  • Op basis van de offerte beslist de woningeigenaar of hij/zij de woning laat isoleren via de Groepsaankoop Isolatie.

Informatieavond
Gemeente Gorinchem en het Regionaal Energieloket houden op 29 januari vanaf 19.30 uur een informatieavond in het stadhuis. Tijdens deze avond ontvangen de aanwezigen meer informatie over de actie, presenteren de deelnemende partijen zich en is er tijd om vragen stellen. Het volledige programma staat vanaf half januari op go.regionaalenergieloket.nl/alblasserwaard-isolatie (zonder www).
Isolatieregels voor monumenten
Voor monumentale panden gelden regels voor isolatie. Geïnteresseerden monumenteigenaren kunnen contact opnemen met de gemeente voor meer informatie. Ook tijdens de informatieavond is iemand van monumentenzaken aanwezig om vragen te beantwoorden.
 
Vragen?
Neem voor meer informatie contact op met het Regionaal Energieloket via 088-525 4110 of groepsaankopen@regionaalenergieloket.nl.