Verkiezing Troetelsoort

Maakt u zich ook wel eens een beetje zorgen over de wilde dieren in en om de stad? Vinden zij voldoende voedsel, hebben ze wel genoeg leefruimte, vinden ze een plek voor hun nestjes?

De gemeente Gorinchem, Gorcum natuurlijk Groen en Natuurcentrum Gorinchem delen deze zorgen met u. Om de leefgebieden voor de wilde dieren in Gorinchem goed te houden is uw hulp nodig. Graag willen we samen met u een Troetelsoort voor Gorinchem kiezen. Een troetelsoort is een diersoort waar we gezamenlijk zo goed voor gaan zorgen, zodat we zeker weten dat deze diersoort in Gorinchem in het wild blijft leven.

Nominatie 

Op de facebookpagina van het Natuurcentrum kunt u tot 7 januari 2018 aangegeven welk diersoorten u wilt nomineren als Troetelsoort. U kunt de foto’s van de dieren die wij voorstellen “liken” of u kunt in de opmerkingen een ander diersoort voordragen.

Verkiezing 

De favoriete diersoorten doen mee met de verkiezing. Het Natuurcentrum maakt in de komende maanden lesmaterialen over deze diersoort, die gratis aan de scholen worden uitgereikt. In april 2018 is de officiële verkiezing. De winnaar wordt op de Lente doe dag van het Natuurcentrum, op 21 juni 2018, bekend gemaakt.

Winnende Troetelsoort 

De winnende diersoort gaan we de komende jaren gezamenlijk vertroetelen. Uiteraard krijgt u tips hoe dat u dat op de school of in uw tuin of wijk het beste kunt doen. Samen maken we ons sterk voor de biodiversiteit in Gorinchem!

https://www.gorcumnatuurlijkgroen.nl/ http://www.natuurcentrumgorinchem.nl/