Deze maand in Bibliotheek Gorinchem Wat is er in januari te doen?

In januari staat met de Nationale Voorleesdagen het thema ‘voorlezen’ centraal in de bibliotheek. De Voorleesdagen worden traditioneel afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 24 januari. De (aller)kleinsten worden in de bibliotheek voorgelezen door de VoorleesHelden en poëzieliefhebbers kunnen de poëtisch, muzikale avond van Izak Boom bijwonen. Hieronder een greep uit de activiteiten in Bibliotheek Gorinchem.

“Meester Mark” in de bieb (17 januari)
Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, sprak met honderden leraren over hoe zij het hoofd boven water houden. Hij is bekend van zijn Meester Mark-boeken, waarin hij zijn bevindingen uit het onderwijs deelt. Na anderhalf jaar hield hij het onderwijs namelijk voor gezien. Hij stelde honderden leraren de vraag hoe zij wél het hoofd boven water houden. Tijdens zijn lezing vertelt hij over zijn eigen ervaringen in het onderwijs. En hij deelt de verhalen en tips van een heleboel andere juffen en meesters die – ondanks de soms enorme werkdruk – nog altijd met ontzettend veel plezier én energie lesgeven. Wat is hun geheim?
Meester Mark komt op 17 januari van 19.30 tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website, de toegang is €10,-.

Koffie met… Rivas Thuishulp (18 januari)
Rivas Thuiszorg komt op 18 januari van 10.30 tot 12.00 uur praten over de veranderingen in de zorg. Nu de overheid mensen langer thuis wil laten wonen, speelt Rivas Thuiszorg een belangrijke rol in de steeds complexere zorg. Naast begeleiding van de dagelijkse verzorging en hulp bij het toedienen van medicatie, is Rivas Thuishulp er ook voor gespecialiseerde verpleegkundige zorg. Denk aan ondersteuning bij dementie, diabetes en wondverzorging. Tijdens deze koffie met… is het mogelijk om vragen te stellen over de thuiszorg en hoe je zorg aanvraagt. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig en de toegang is gratis.

De VoorleesHelden (24 januari)
Bij de bibliotheek werken allemaal mensen met de gaafste superkracht: voorlezen. Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Als je wordt voorgelezen, krijg je meer taalgevoel, een grotere woordenschat én een grotere fantasie. Onze VoorleesHelden lezen iedere woensdagmiddag in Bibliotheek Gorinchem van 14.30 tot 15.30 uur voor aan kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Ook niet leden zijn welkom!

Izak Boom

Poëzie op muziek (25 januari)
In het kader van poëzieweek verzorgt Izak Boom een poëtische, muzikale avond. Hij begon achter de piano met het componeren van nieuwe muziek op bekende en minder bekende Nederlandse gedichten, van o.a. Kopland, Marsman, Claus, Vasalis, Andreus, Buddingh, Moeyaert, Hoornik, Reve en Michaelis. Op 25 januari om 20.00 uur speelt hij in de Gorcumse bibliotheek een mooie nieuwe selectie van zijn werk, vermengd met enkele van zijn eigen, naar poëzie neigende liedjes. Kaartjes zijn €5,- voor bibliotheekleden, €7,50 voor niet-leden.
Meer informatie over de activiteiten in de bibliotheek of aanmelden voor een evenement? Dit kan op www.debibliotheekaanzet.nl.