Huis van Inspiratie zorgt voor ijspret! Gorcums Winterfestijn

Rondom het thema ijspret gaan alle schaatsende kinderen uit groep 4 en 5 van de basisscholen naar de eerste activiteit van het Huis Van Inspiratie. Deze culturele activiteit gekoppeld aan het schoolschaatsen, is een unieke samenwerking tussen acht culturele instellingen.

De laatste week voor de Kerstvakantie gaan alle 7 tot 9 jarigen een half uur schaatsen op de prachtige ijsbaan op het plein voor het Gorcums Museum. Daarna gaan ze naar binnen voor de unieke vertelling “IJspret, een Gorcumse wintervertelling”. Dat staat de honderden kinderen te wachten die naar het Winterfestijn komen met hun meester/juf en begeleidende ouders: een mix van sport en cultuur! Na afloop krijgen ze een opdracht mee waarbij ze hun ervaringen en het verhaal kunnen combineren . De inzendingen voor deze wedstrijd worden allemaal in de bibliotheek tentoongesteld en de mooiste inzendingen ontvangen natuurlijk een prijs!

Dit initiatief is de eerste activiteit van het Huis Van Inspiratie, georganiseerd door het Gorcums Museum, de Artoteek Gorinchem, de Bibliotheek AanZet, de LimonadeBrigade, het Regionaal Archief Gorinchem, de Historische Vereniging Oud-Gorcum, de VVV Gorinchem en Gorinchem Beweegt. 

Acteur Ferdinand Biesheuvel heeft speciaal voor het Huis van Inspiratie een verhaal geschreven “IJspret, een Gorcumse wintervertelling” met daarin vrije historische elementen van Gorinchem erin verweven. Een interactieve vertelling, die de kinderen zeker zal boeien.

Maar dat is niet alles: in het Museum en in de Bibliotheek komt een tentoonstelling rondom het thema “IJspret, een Gorcumse wintervertelling”. Deze tentoonstelling blijft op beide locaties tot en met 17 januari te bezichtigen, voor alle kinderen en (groot)ouders. De inzendingen voor de ijspret-wedstrijd komen in de bibliotheek te hangen. Vanzelfsprekend zijn er leuke kinderboeken over schaatsen en wintersport te leen in de bibliotheek.

INFORMATIE:
Wat: IJspret, een Gorcumse wintervertelling. Met het Huis van Inspiratie
Waar: Gorcums Museum, 1e verdieping, in hal en auditorium
Wie: Huis van Inspiratie, o.l.v. Jack van Mildert (Gorcums Museum, de Artoteek Gorinchem, de Bibliotheek AanZet, de LimonadeBrigade, het Regionaal Archief Gorinchem, de Historische Vereniging Oud-Gorcum, de VVV Gorinchem en Gorinchem Beweegt).
Verteller: Ferdinand Biesheuvel
Wanneer: maandag 15 december tot en met vrijdag 19 december (van 9 tot 15 uur, woensdag en vrijdag tot 12 uur). Het zijn blokken van 30 minuten.
Wedstrijd: inleveren in de bibliotheek tot zaterdag 17 januari, kinderen krijgen de opdracht na afloop van de vertelling.
Tentoonstelling: “IJspret, een Gorcumse wintervertelling” in Gorcums Museum en in de Bibliotheek van maandag 15 december tot en met zaterdag 17 januari 2015.