10e editie Santa Run opnieuw een succes

foto: @SantaGorinchem

Zaterdagochtend iets na 11 uur klonk er op de Grote Markt een startschot. Het was burgemeester Reinie Melissant die, de voor haar eerste en voor Gorkum 10ekeer, de Santa Run startte met het startpistool. Dat deed ze met zoveel klasse alsof ze dit werk iedere dag deed.

De Molenstraat kleurde als eerst rood toen al die kerstmannen en -vrouwen, ruim 1200 personen, de eerste 100 meter aflegde. Bij de Tolkazerne rende de gigantische groep de stadswal op om deze te blijven volgen tot aan de Arkelstraat. Daar werd de wal verlaten en begon men aan het laatste stuk door de binnenstad naar de finish op de Grote Markt.

Daar wachtten leden van de Rotaryclub hen op om iedere deelnemer een medaille om te hangen. De verdiende bedragen voor de goede doelen werden bekend gemaakt en de bedragen die de deelnemende verenigingen konden winnen voor hun clubkas.

Veel deelnemers lieten zich de beschikbare erwtensoep daarna goed smaken.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)