Jack van Mildert is de “Echte Bliek”

foto: GP-foto/Jan Noorlandt

De Gorcumse Open Tafel, opgericht in 1965, hield woensdagavond het traditionele Kerstdiner in Hotel Gorinchem, waarbij een groot gezelschap feestelijk geklede gasten Aanwezig was.

Tijdens dit feestelijke 5-gangendiner hield fotograaf, filmmaker en schrijver Henk Ganzeboom een fotopresentatie over mystieke plekken in Nederland en vertoont hij de korte film “Verwondering”.

Traditioneel wordt de bronzen penning de “Echte Bliek” op deze avond uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de lokale samenleving.

Dit keer overhandigde voorzitter Annet Ardesch de bronzen penning en de oorkonde aan Jack van Mildert. Een innemende man met veel sociaal gevoel, altijd op zoek naar mogelijkheden en creatieve oplossingen die de medemens gelukkig maken. Zo creëert hij ontmoetingsplekken in woonwijken, zoals de diamanttafel in de Gorcumse Lingewijk en bloementuinen met banken waar ook rolstoelers kunnen aanschuiven, bedenkt hij exposities en is hij verweven met De Spreekkamer en het Huis van Inspiratie waar initiatieven ontwikkeld of uitgewerkt worden. Als Thee Therapeut zet hij zijn gesprekspartners met vastere voet op hun levenspad. Of het nou spiritueel, zakelijk of persoonlijk is, het verbinden van mensen en het zoeken naar harmonie zijn de kenmerken van Echte Bliek Jack van Mildert.

© Copyright – Foto’s: GP-foto/Jan Noorlandt  

Op de groepsfoto: Echte Bliek Jack van Mildert omringd door de bestuursleden van de Gorcumse Open Tafel Annet Ardesch, Aart Bijl en Bert Biemans