Intentieovereenkomst Ferry Innovation Center

Maandag werd tijdens een overtocht naar Gorinchem/Woudrichem vv zal Riveer een intentieovereenkomst getekend met Damen Shipyards en CoCo Yachts. Samen richten zij een Ferry Innovation Center op (FIC). Het FIC heeft als doel een prototype van een elektrische veerboot te ontwikkelen, ontwerpen en bouwen die voor Riveer inzetbaar is.

Wethouder Arjen Rijsijk vertelde in september nog dat hij goede hoop had dat Riveer over een kleine twee jaar met een volledig elektrisch schip passagiers overzet tussen zijn stad, Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam.

Als alles meezit, gaat het nieuwe schip in de loop van 2019 het water op. Uiteindelijk moet de complete vloot van Riveer elektrisch gaan varen.

Omdat de gemeenteraden van Gorinchem, Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam eerst moeten bijspringen om het huidige veer in de vaart te houden, waren ook van deze gemeenten vertegenwoordigers bij de ondertekening aanwezig.

Dit feestelijk gebeuren werd geheel voor een video reportage vastgelegd door de Vlogger Frits Swijnberg en zijn team (want hij doe het natuurlijk niet alleen)  . Een dezer dagen zal de vlog bekeken kunnen worden op het Facebook van Riveer. “Het gebakje was weer heerlijk”, vertrouwde Frits ons toe.

De oprichting van FIC is voor Riveer een eerste stap om tot een volledig duurzame vloot te komen. Dit past ook binnen de duurzaamheidsdoelstellingen zoals deze geformuleerd staan in het coalitieakkoord van de gemeente Gorinchem. Ook sluit deze ontwikkeling naadloos aan bij diverse duurzame en innovatieve visies van GO2023

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)