Sibpalki, traditionele Koreaanse krijgskunsten Het nieuwe  boek van Dr. Bok Kyu Choi

foto: Dick Bosch

Gorinchem – 15-12-2017 – “Sibpalki, traditionele Koreaanse krijgskunsten” is de titel van het nieuwe  boek van Dr. Bok Kyu Choi en waarvan hij het eerste exemplaar 14 december jl, in het Hendrick Hamel Museum, aanbood aan de Gorinchemse burgemeester mevrouw drs Reinie Melissant- Briene. De auteur gaf aan voor deze handeling gekozen te hebben voor het Hendrick Hamel Museum omdat de krijgskunst, die in het boek toegelicht wordt, gedurende de aanwezigheid van Hamel en zijn mede schipbreukelingen door de regerende vorst verbeterd en verfijnd werd en uiteindelijk leidde tot de voltooiing van Sibpalki, oftewel de 18 vaardigheden. Het kan haast niet anders dan dat de schipbreukelingen, die opgenomen waren in de lijfwacht van de koning, de vechtsport tot in de finesse beheersten.

Het boek is te koop in het Hamelmuseum aan de Kortendijk 67  4201 KS Gorinchem.

Zie voor de openingstijden de website van het museum: http://www.hendrickhamelmuseum.nl