Reprise: Het Kerstgeheim van Gorcum

Gorinchem – 4-12-2017 – Theater Peeriscoop presenteert ook dit jaar weer een eigen Kerstbelevenis voor jong en oud. Vertellers, muzikanten en acteurs nemen het publiek mee in een spannend avontuur. Want het inktzwarte water heet niet voor niets De Duveltjesgracht. Daar sluimert al eeuwen een vreselijk geheim…

De voorstelling begint in het theater waar stadsomroeper Roy Grünewald iedereen uitnodigt om met hem mee te gaan naar de Duveltjesgracht. Terwijl hij vertelt over wat daar eeuwen geleden heeft plaatsgevonden, komt het verhaal tot leven. Plotseling verschijnt de mysterieuze kasteelvrouw Aleid. Zij is de oorzaak van dat geheim maar nu heeft ze er spijt van. Ze kan het zelf niet oplossen, maar alleen als kinderen het geheim tijdig kunnen ontdekken, zal het toch nog goed aflopen met de hele stad. Ze geeft een hint: de oplossing is ergens te vinden in de Boerenstraat. Al gauw wordt duidelijk waar precies. Na een spookachtige tocht over de stadswal, keert het gezelschap terug naar de foyer van Theater Peeriscoop. Gelukkig staat er warme chocomel en kerststol klaar en nadat iedereen weer is opgewarmd, gaat de avond verder in de theaterzaal. Samen met de kinderen wordt tijdens een heerlijke familievoorstelling het geheim ontrafeld en wordt Gorcum gered.

Voor iedereen die deze heerlijke familievoorstelling vorig jaar heeft moeten missen wordt dit bijzondere verhaal nog vier keer verhaal verteld.

  • zaterdag 23 dec. – 15.00 uur
  • woensdag 27 dec, – 15.00 uur
  • vrijdag 29 dec. – 15.00 uur
  • zaterdag 30 dec. – 1500 uur

De entreeprijs is inclusief warme chocomel (eventueel met slagroom) en een plak kerststol in de pauze. De foyer en kassa zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend/