Geslaagde dertiende editie Business Event gemeente Gorinchem Bron: Business Event gemeente Gorinchem

Gorinchem – 29-11-2017 – Inspirerende ondernemersverhalen, een prachtige locatie, effectief netwerken en een enthousiaste betrokken gastvrouw blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagd Business Event.

Na een lange periode van voorbereiding vond maandag 27 november de derde editie van het Business Event gemeente Gorinchem plaats. Tijdens dit netwerkevenement hebben hoofdsponsor Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Official Partners Visser & Visser Accountants-BelastingadviseursTredion ICT & Telecom en Gemeente Gorinchem, Businesspartners en commissieleden podium gegeven aan 12 bedrijven die genomineerd waren voor de titel ‘Ondernemer/Onderneming van het jaar’.

Feestelijk ontvangst
Rond 19.15 uur werden de genomineerden voorgereden in prachtige bolides van Visscher Autogroep,voor Schouwburg De Nieuwe Doelen te Gorinchem. Hier werden zij met een feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken businesspartners. Burgemeester Melissant heette de bezoekers welkom om 20.00 uur en kondigde Anita Witzier aan. Anita Witzier gaf een beknopte uitleg over het officiële programma en nodigde de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen maar trots betraden zij de zaal van De Vijf Zinnen onder luid applaus.
Anita Witzier nodigde juryvoorzitter Caroline van Rooijen uit op het podium voor een interview. De rol en strenge selectie van de voordrachtscommissie en jury werden toegelicht waardoor er werd benadrukt dat het een prestatie is om als genomineerde op het podium te staan. Ook de quick scan van Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs kwam onder de aandacht. Marcel Fierens heeft de financiële check uitgevoerd aan de hand van gevoerde gesprekken per genomineerd bedrijf om de jury te ondersteunen.

De uitreikingen
De spanning was inmiddels goed opgebouwd bij de genomineerden en per categorie werden zij op het podium uitgenodigd, werden de bedrijfsfilms getoond waarna Anita de ondernemers interviewde. Aansluitend gaf juryvoorzitter Caroline van Rooijen per bedrijf een beknopt juryverslag van de winnaar en maakte zij de winnaars bekend.

Jonge Ondernemer/Onderneming van het Jaar
De eerste categorie die op het podium mocht komen waren de Jonge Ondernemers: Pascal Tulling- Vroegh en Astrid Houwelingen van Inc. Gezond werken, Dion en Desiree Kradolfer van Ny början I Interieur & Lifestyle en Annemarie en Bert Roubos van Hotel Goud en Zilver. Nadat iedere genomineerde een prachtige bos bloemen had ontvangen, welke Annet Flowers ter beschikking had gesteld, maakte de juryvoorzitter bekend dat Inc Gezond Werken de winnaar is in de categorie Jonge Ondernemer/Onderneming. Wils van Dam, directeur Commercie bij Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden reikte de award uit aan Pascal Tulling- Vroegh en Astrid Houweling.

Ondernemer van het Jaar Detailhandel & Horeca
Na de eerste awarduitreiking was het de beurt aan Ellen en Han van der Donk van Van der Donk interieur, Jolanda en Hans van Dijk van Krimpenfort Lingerie Gorinchem en Jeroen Andriesse van Metropole om het podium te betreden. Zij werden genomineerd in de categorie Detailhandel & Horeca. Er werden wederom van iedere onderneming prachtige bedrijfsfilms getoond waarna Anita zich middels een interview verdiepte in de achtergrond van iedere ondernemer. Juryvoorzitter Caroline van Rooijen kreeg vervolgens het woord en deelde de keuze van jury: Ellen en Han van der Donk van Van der Donk Interieur zijn ondernemer van het Jaar Detailhandel & Horeca 2017! De award werd uitgereikt door Wethouder Freije.

Ondernemer van het Jaar MKB & Grootzakelijk
In de categorie MKB & Grootzakelijk was het de beurt aan Dennis van der Meis van Meis Brandbeveiliging BV, Anita de Groot van De Groot & Visser BV en Jenno van Ekeren, Dennis Kuiper en Vincent Bons van Van Ekeren Kuiper – Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen – Boveko om het podium te betreden. Jan van Wijgerden van Tredion ICT & Telecom reikte de felbegeerde award uit aan de winnaar in deze categorie: Anita de Groot.

Ondernemer van het Jaar Duurzaamheid
Toen de uitreiking van de award in de categorie MKB & Grootzakelijk een feit was geworden was het tijd voor de laatste, maar zeker niet de minste categorie. Erik Bek, Bart van Oosten en Michel Deelen van IDEA-Nederlanden E&B engineering en bouwbegeleiding, Heidie Neelen, Remco Dupuis en Arjen Eikelenboom van Outfit company wear en Carolien Verdonk van Distel & Mirt bloemisterij kwamen onder luid applaus van het publiek op. Na de magische woorden van juryvoorzitter van Rooijen dat Outfit company wearde winnaar in deze categorie is, reikte wethouder Rijsdijk de award uit aan Heidie Neelen, Remco Dupuis en Arjen Eikelenboom.

Na het officiële programma was er voor ondernemers volop gelegenheid om de genomineerden en winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten. Genomineerde Metropole en haar zakelijke partner Rutte & Zoon verzorgden een hapje en een drankje toen de bezoekers de zaal verlieten.

Overige partners van het Business Event gemeente Gorinchem 2017 zijn:VNO-NCW West, Gorkum TVBrainfishCremer grafisch bedrijf, Mulder Productions en Van Leussen Van den Broek Notarissen

fotograaf: John Roeland Fotografie.