Classic by Candlelight zeer geslaagd

foto: Jan van Leeuwen

Giesen-Oudekerk  – 25-11-2017 -Donderdag 23 november 2017 was de middeleeuwse kerk van Giesen-Oudekerk het toneel van het ‘Classical Concert By Candlelight’. Meer dan 300 gasten genoten in een bomvolle kerk ademloos naar een bijzonder concert. Uitvoerenden was het bekende duo Sophiko Simsive (piano) en Sebastiaan van Halsema (cello). De opbrengst van deze door de Lions Alblasserwaard Tablis georganiseerde avond bedroeg € 3.350,- die ten goede komt aan KNGF Geleidehonden.

In het met kaarsen verlichte en buitengewoon feëriek ogende sfeervolle kerkgebouw speelde de uit Georgië afkomstige pianiste solo een aantal klassieke werken waaronder van Schubert. Na de geanimeerde pauze speelde ze samen met de Amsterdamse cellist Sebastiaan van Halsema enkele stukken van onder meer Strawinsky, Schubert en Tsjaikovsky. Het was een gevarieerd aanbod, voor een veelheid aan smaken. In de pauze werd in aanwezigheid van enkele geleidehonden een cheque van € 2.500,– overhandigd. Dit gebeurde aan de plaatselijke predikant Bert Lammers, die deze in ontvangst nam namens de KNGF Geleidehonden. Na afloop van het zeer geslaagde concert werd nagepraat in de naastgelegen Oude School onder het genot van de drankje.

foto: Jan van Leeuwen

Beide uitvoerenden zijn musici van naam. Sophiko Simsive (1991 Tiblisi, Georgië), aan de vleugel, is onder meer bekend van het tv-programma Podium Witteman en het Grachtenfestival, waar ze in 2016 Grachtenfestivalprijs kreeg. De vermaarde cellist Sebastiaan van Halsema (1985 Amsterdam) is groot liefhebber van kamermuziek. Hij treedt zowel op als solist en in orkesten en heeft tal van uitvoeringen op zijn naam staan, in binnen- en buitenland.

De organisatie van het concert was in handen van de Lionsclub Alblasserwaard Tablis, die hiermee ook uiting gaf aan het honderdjarig bestaan van de wereldwijde Lions-organisatie, met als thema ‘We Serve’. Na afloop was er een deurcollectie die € 850,- heeft opgebracht en die eveneens ten goede komt aan de KNFG Geleidehonden.

foto: Jan van Leeuwen