Loevestein by night – Kaarsverlichte rondgang

Poederoijen – 23-11-2017 –  Op donderdag 28 december en donderdag 4 januari is er op Slot Loevestein een kaarsverlichte rondleiding met winterse gerechten. De avond begint om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur.

Bij aankomst kun je genieten van de warmte van vuurkorven bij de grote kerstboom op de Voorburcht, tevens kun je met je sleutel met RFID-chip alle buitenactiviteiten uit proberen van het 1001 bommen en granaten programma. Als de buikjes beginnen te rommelen gaan we het kasteel binnen. In de Zael staan lange aanschuiftafels met winterse kost (erwtensoep of tomatensoep, stamppot met worst + 1 consumptie naar keuze voor volwassenen en ranja voor de kinderen). Daarna is er een rondleiding door het kasteel, wat alleen voor deze avond speciaal verlicht is met kaarsen, alsook  een verhaal bij de haard van een gids. De avond wordt opgeluisterd met live kerstliederen van tienerkoor Amee-Ziing.

Dit bijzondere en sfeervolle arrangement kost € 29,50 per persoon (kinderen € 19,50). Loevestein by night gaat door bij minimaal 40 aanmeldingen. (uiterste datum van aanmelden is resp. 20 en 27 december, een dag later krijg je een bevestiging of het doorgaat).

Om te reserveren stuur je een e-mail naar info@slotloevestein.nl waar in je de volgende gegevens vermeldt: Naam, adres, aantal volwassenen, aantal kinderen en de gewenste datum, eventuele dieetwensen.

De vrolijke kerstboom
Waar wordt jij vrolijk van? Lieve puppy’s, scoren tijdens een wedstrijd, een goed cijfer op school? Wij gaan de donkere dagen rondom  Kerst opvrolijken! Iedereen mag bij Slot Loevestein iets in de boom komen hangen waar je vrolijk of gelukkig van wordt. Maak thuis een mooi briefje of knutselwerk en kom hem bij Slot Loevestein in de boom hangen. De grote kerstboom is 8 meter hoog dus er is plek genoeg voor heel veel vrolijkheid. Natuurlijk mogen ook volwassenen hun idee van vrolijkheid delen. Wordt jij graag verrast met een ontbijt op bed door je partner? Droom je van een skivakantie? Of is tijd met je dierbare het ultieme geluk? Schrijf het op, zeg het met een foto, maak een gedicht, of wees creatief op een andere manier. Laten we samen voor heel veel vrolijkheid zorgen deze Kerstvakantie!

De boom staat buiten in de vesting, let dus op dat je wens waterproof is.