Opening nieuwe sporttoestellen Jong en Oud kunnen nu aan de slag Buiten de Waterpoort

Gorinchem – 22-11-2017 – Woensdag opene wethouder Rijsdijk de nieuwe sporttoestellen Buiten de Waterpoort.

Waarom nieuwe toestellen?
Veel mensen vinden het prettig om in de buitenlucht alleen of met een groepje te kunnen bewegen. Deze ontwikkeling is meegenomen in het speelruimteplan dat in september 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeente wil inwoners van Gorinchem stimuleren (meer) te bewegen en daarmee een gezondere leefstijl laten ontwikkelen. Het plaatsen van meer beweegtoestellen die iedereen kan gebruiken, past bij dit streven. De nieuwe toestellen zijn geschikt voor iedere leeftijdsgroep, onderhoudsarm, ‘hufterproof’ en hebben een lange levensduur.

Locatie
De nieuwe toestellen staan bij het grote touwklimtoestel op het grasveld. Dit is een actieve, recreatieve locatie bij het bestaande klimnet Buiten de Waterpoort. De toestellen die nog op oude locatie staan gaat de gemeente in een goede staat terug brengen.

Meer speelplekken
Op andere locaties zullen ook speelplekken worden aangelegd zei de wethouder tijdens zijn openingspraatje tegen leerlingen van basisschool de Tamboerijn uit de Westerstraat die namens de jongeren bij deze ingebruikname waren. “De nieuwe sporttoestellen sluiten aan bij het streefbeeld van het nieuwe Speelruimteplan. Hierin is de locatie Buiten de Waterpoort aangewezen als één van de speel- en sportlocaties voor zowel jong als oud.” ,waren de wethouder tegen aan aan de aanwezige ouderen.

Naast de leerlingen waren de ouderen vertegenwoordigd door leden van de Sportvereniging HartRecreatief. Ook zij zijn blij met de nieuwe mogelijkheid om buiten wat oefeningen te kunnen doen. Deze portvereniging bieden hartpatiënten, ex-hartpatiënten en diabetici wij wekelijks een uur Sport en Spel. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom. Neem eens een kijkje op de website van de vereniging. https://www.hartrecreatief.nl

Voor iedereen
Natuurlijk zijn de toestellen niet alleen voor deze groepen. Ze zijn voor iedereen die zin heeft om in de buitenlucht sportief bezig te zijn.

gp-foto

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)