Speciale IFFG vertoning voor scholieren

Gorinchem – 18-11-2017 – Vanmiddag opende CSG De Bunker in Gorinchem haar deuren voor een speciale editie van het IFFG.

De eerste schoolvoorstelling met de film ‘The Founder’. Het ware verhaal over het ontstaan van McDonalds. Scholieren en docenten van het Voortgezet Onderwijs kregen namens de Gemeente Gorinchem en Gorinchem Beweegt zo de kans om kennis te maken met het Internationaal FilmFestival Gorinchem.

Zij keken met elkaar naar de film, die laat zien wie er nu werkelijk achter het ontstaan van McDonalds zit. Een biografisch drama met diverse aspecten over verlies, winst, doorzettingsvermogen, opgeven en successen. De docenten en leerlingen waren unaniem enthousiast over dit initiatief en de film. Een aantal zullen de film dan ook als thema gebruiken om klassikaal nog een opdracht aan te koppelen. Het IFFG toont films met een brede blik op de wereld voor alle leeftijden en diverse doelgroepen.

Deze speciale vertoning was een eerste in de reeks van de vele schoolvoorstellingen die zullen volgen. Het komend Internationaal Filmfestival zal plaats vinden van 13 t/m 15 april 2018 en sluit af met twee extra dagen exclusief met vertoningen voor het voortgezet onderwijs.