Kinderen ontbijten met burgemeester in stadhuis Gorinchem

Gorinchem – 8-11-2017 – Tijdens de week van het Nationaal ontbijten schoolkinderen samen met de burgemeester. Aan het schoolontbijt nemen ruim 550.00 kinderen deel op zo’n 3000 basisscholen.

Het Nationaal Schoolontbijt, wordt voor het 15e jaar op rij gehouden en schenkt een week lang aandacht aan gezonde ontbijtjes en lesmateriaal voor een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Burgemeester Reinie Melissant-Briene ontbeet woensdag 8 november met leerlingen van de Samen Onderweg school groepen 5/6 en de uitstroomklas van de ISK De Toekomst. Dit schoolontbijt werd gehouden in het Stadhuis. De burgemeester gaf hiermee het goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Rond 08.45 uur schoven ze samen aan de ontbijttafel en maakten kennis met elkaar.

De eetzaal van het stadhuis stond gereed met keurig gedekte tafels. Uiteraard met gezonde voeding vanaf de lijst van het Nationaal schoolontbijt. Het schoolontbijt heeft als thema “Gezond ontbijten is geen kunst”. De tafels waren ruim voorzien. Volkorenbrood, tarwe- en krentenbollen, Leev speltwafels, glutenvrije crackers en beleg als jong belegen kaas, Frutesse appelstroop en appel-peer fruitstroop. Daarna kon ook gekozen worden voor halfvolle yoghurt, halfvolle melk, Quaker cruesli, komkommer en fruit. Toch werd ook hier en daar een pakje hagelslag ontdekt, maar dat bleek niet van het stadhuis, waarschijnlijk stiekem meegebracht.

Na haar praatje over gezond ontbijten, nam de burgemeester gezellig plaats tussen de kinderen en at gezond mee. Met de overvolle schalen met brood die op tafel stonden, bleken de kinderen geen enkele moeite te hebben.

Na het ontbijt nam de burgemeester de kinderen mee naar de raadzaal om te vertellen over het burgemeester zijn. Daarna mochten de kinderen vragen stellen en daar werd druk gebruik van gemaakt. De burgemeester liet hierbij zien ook in het onderwijs een prima leerkracht te zijn.

Een paar speciale vragen en antwoorden pikken we eruit:

  • Bent u rijk?
    • Ja, ik ben rijk. Daarbij legde ze uit dat geld niet het enige is om rijk te zijn. “Ik heb een lieve man en een paar geweldige kinderen. Daar kun je ook rijk mee zijn.
  • Bent u de baas?
    • Nee, ik ben niet de baas, dat is de gemeenteraad.
  • Wat was het mooiste moment in uw leven?
    • Dat was het moment dat ik voor het eerst moeder werd.

Dit ging nog een tijdje door totdat de burgemeester er aan herinnerd werd, dat haar volgende afspraak op haar stond te wachten. Ze moest vertrekken, maar niet voordat de kinderen haar nog enkele geschenkjrs gaven.

Zo’n les als vandaag willen de kinderen nog wel eens hebben van die leuke burgemeester met die mooie ketting om.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)