Home

Gorinchem – 13-10-2017 – Sint Nicolaas en zijn Pieten arriveren zaterdag 18 november in de Gorcumse Lingehaven waar hij om 10.00 uur zal worden verwelkomd door de kersverse burgemeester Reinie Melissant-Briene. De organiserende stichting Sinticolaasteam geeft ook dit jaar vol gas en Sint liet vanuit Spanje weten uit te zien naar zijn verblijf in de Arkelstad.

Vanuit Spanje laat hij weten: ‘Hoewel ik natuurlijk zowat overal in Nederland kom, neemt Gorichem een heel bijzondere plaats bij mij in. Dat begint al als ik over de rivier op die mooie Arkelstad aanvaar. Het uitzicht op de historische wallen en Dalempoort is overweldigend. Eenmaal door de sluis in de Lingehaven ben ik ieder jaar diep onder de indruk van de ontvangst en de aanblik van duizenden blije kindergezichten Gorinchem is zo mooi en gastvrij’.

Uiteraard maken Sint en zijn gevolg aansluitend een rijtoer door de stad en wordt het gezelschap op het bordes van het vroegere stadhuis aan de Grote Markt toegezongen en gezwaaid. Daarna volgen nog bezoeken aan het winkelcentrum in Gorcum Oost en het Piazza Center en aansluitend neemt de Sint weer zijn intrek in het Sint Nicolaashuis in de Botersteeg alwaar hij ook dit jaar regelmatig kinderen zal ontvangen.

Knuffels
Sint rekent ook dit keer op de medewerking van de Gorcumse kinderen en hun ouders. ‘Ik wil hen vragen om zoveel mogelijk knuffels te maken en mee te nemen. Er zijn helaas nog zoveel kinderen die een knuffel verdienen maar die nooit krijgen. Ik weet dat de Gorcumers hen een warm hart toedragen en gehoor zullen geven aan deze oproep. Ouders zullen zeker mee willen helpen bij het maken van de knuffels. Ook zij zijn immers kind geweest’.

De komende weken uiteraard meer nieuws over Sint Nicolaas. Je kan ook kijken op sintnicolaasteam.nl en facebook (Huis van Sint Nicolaas).

Please follow and like us:
onpost_follow