Home

Gorinchem – 12-10-2017 – Achttien eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry hebben vrijdag 6 oktober een beurs ontvangen ter waarde van €2017. Deze STimuleringsbeurzen worden toegekend door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) op basis van de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de STimuleringsbeurzen. De zes meisjes en twaalf jongens die de STimuleringsbeurs ontvingen zijn afkomstig uit het hele land. Twee daarvan komen uit Gorinchem: Cynthia Struijk en Rick Jansen.  Beiden studenten van het Gymnasium. De beurzen werden voor de vijfde maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van €40.000 voor de beurzen in. Dit geld is afkomstig van de diverse spin-off bedrijven (opgericht door oud-masterstudenten of -promovendi) van de faculteit en is ondergebracht in het TU/e Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP).

op de foto: bovenste rij, eerste van links Rick Jansen, onderste rij, tweede van links Cynthia Struijk – Arne Olivier Fotografie